GALVEZTON – PERSEVERE

Artiest info
Website
facebook
 

Bij het horen van de eerste song “Li” uit het negen tracks tellende nieuwe album “Persevere” van de Texaanse folkrocker Robert Kuhn uit Galveston kunnen we ons al niet meer van de indruk ontdoen dat zijn sound wel erg sterk lijkt op die van de Amerikaanse indierockgroep ‘Lord Huron’ uit Los Angeles. De oorspronkelijk in Houston, Texas geboren Robert Kuhn keerde na een verblijf van tien jaar uit Nicaragua terug naar de USA waar hij zich als singer-songwriter ‘Galvezton’ laat noemen, begrijpelijkerwijze daarmee verwijzend naar de plaats van zijn afkomst in Texas. Die gelijkenis met ‘Lord Huron’ wordt nadien zelfs nog eens versterkt in het van een erg lange intro voorziene tweede ritmische nummer “Dragons” op deze zeer aangenaam beluisterbare plaat.

Het had bijna helemaal voorbij kunnen geweest zijn voor Robert Kuhn nadat hij eind augustus 2019 in Colorado betrokken geraakte in een zeer zwaar ongeval dat hem een heel lange en moeilijke revalidatieperiode kostte waardoor hij zich lange tijd niet met het maken van muziek kon bezighouden. Het was pas na deze gebeurtenis dat hij besloot om niet langer onder zijn eigen naam muziek op te nemen maar zijn artiestennaam ‘Galvezton’ te gaan gebruiken en zijn songs bovendien wat meer instrumentaal te gaan aankleden door het gebruik van keyboards en synthesizers.

“Persevere” is al de derde studioplaat van Robert Kuhn aka ‘Galvezton’ en volgt op zijn debuutalbum “Everybody Knows” uit 2014 en zijn tweede album “Maria The Gun” uit 2017. Met zijn poëtische songteksten en met zijn vertellende stijl van zingen boeit deze muzikant in elke moderne folkrocktrack op het album. U kunt dit zelf vaststellen door even te luisteren naar de twee songs die we hier op de video’s hebben toegevoegd: eerst is er de remix te horen van het nummer “Low Way” dat ook wel iets van ‘Phosphorescent’ had kunnen zijn en daarna kunnen we genieten van de catchy nieuwe single “Looking Glass”.

Het songritme gaat op “Persevere” pas naar beneden bij de vijfde van de negen tracks in het melodieuze nummer “Screen Saviour”. Door zijn lange avontuurlijke verblijf in diverse landen over de hele wereld heeft hij natuurlijk een rijkdom aan ervaringen opgedaan die hem hebben geholpen om daarover boeiende liedjesteksten bij zijn muziek te schrijven. Dat blijkt o.a. in de rocksong “Shake Attack” en in de sfeervolle albumtiteltrack “Persevere” die recent als nieuwe single op de markt werd losgelaten. Met de twee albumafsluitende songs “The Ceremony” en het optimisme opwekkende “Walk On” bevestigt Robert Kuhn nog eens dat er veel talent in hem schuilgaat en dat we in de volgende jaren zeker nog meer muziek van zijn hand zullen mogen verwachten.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GALVEZTON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.